دریچه تکنولوژی بالاخره زمان افتتاح و شروع به کار ابررایانه سیمرغ اعلام شد - ژوانا

نزدیک به یک سال است که اخبار پیرامون ابررایانه سیمرغ به گوش می‌رسد و تا به حال می‌دانیم که مراحل توسعه و ساخت آن در حال انجام است. بنابر آخرین اظهار نظر رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ظاهراً به موعد رونمایی نهایی از این ابررایانه قدرتمند نزدیک شده‌ایم؛ زمانی کمتر از ۳ ماه دیگر.

ابررایانه‌ها علاوه بر کاربردهای فراوانی که در علم و محاسبه داده‌ها دارند یکی از نقاط قوت کشورها در عدم نیاز به توان پردازشی خارجی دارند که در بسیاری موارد به دلیل حساسیت داده‌های تحت پردازش، بحث‌های امنیتی و حفاظتی را نیز مطرح می‌کنند. در همین راستا از سال گذشته مراحل توسعه و ساخت ابررایانه قدرتمندی موسوم به سمیرغ آغاز شده که می‌تواند حرکتی بزرگ در این حوزه را برای کشورمان رقم بزند.

سید احمد معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص ساخت ابررایانه سیمرغ معتقد است که «داشتن ابررایانه جزو شاخص‌های قدرت نرم در کشورها محسوب می‌شود، ابررایانه سیمرغ در ایران مراحل ساخت خود را پشت سر می‌گذارد.»

وی با اشاره به اینکه دانشگاه صنعتی امیرکبیر با سرمایه گذاری و نظارت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در این پروژه همکاری دارند، افزود:

دانشگاه امیرکبیر پیش از این بزرگترین ابررایانه کشور را در سال ۹۰ به سفارش معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور ساخته بود که تا به امروز هم در حال خدمات رسانی است و در ادامه آن، ساخت ابررایانه سیمرغ در دستور کار این دانشگاه قرار گرفت.

در همین رابطه بخوانید:

ابررایانه ایرانی سیمرغ در بین ۱۰۰ ابر رایانه قدرتمند دنیا؛ رسیدن به سرعت ۵ پتافلاپس

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین به این موضوع نیز اشاره کرد که هدف از ساخت این ابررایانه این است که زیرساخت‌های لازم را برای ارائه خدمات در حوزه علوم، مهندسی فناوری و … فراهم سازد؛ همچنین این ابررایانه در صنعت انیمیشن و بازی‌های رایانه‌ای نیز کاربرد دارد. معتمدی ادامه داد:

با ساخت این ابررایانه زیرساخت‌های لازم برای پردازش در حوزه هوش مصنوعی به وجود خواهد آمد و این پروژه در مسائلی مانند کلان‌داده‌ها و اینترنت اشیا کاربردهای خوبی دارد.

وی با اعلام اینکه این ابررایانه اردیبهشت ماه سال آینده به بهره برداری می‌رسد، به این موضوع اشاره کرد که تجهیزات و قطعات این ابررایانه، خارجی هستند که در دنیا توسط یکی دو شرکت ساخته می‌شود اما ارزش این پروژه به قطعات آن نیست بلکه به طراحی سیستمی آن است که محققان و پژوهشگران دانشگاه امیرکبیر موفق به دستیابی آن شده‌اند. حدود ۲۰ نفر از دانش آموختگان دانشگاه، هیأت علمی، متخصصان و دانشجویان در این پروژه مشارکت می‌کنند.

معاون پژوهش و توسعه ارتباطات علمی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات پیش از این گفته بود؛ ارتقا جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان (بند ۱ الزامات شبکه ملی اطلاعات) و گسترش ظرفیت و ایجاد امکانات لازم جهت شکل‌گیری اقتصادی ارائه خدمات بومی و محتوای اسلامی- ایرانی (بند ۴ ماده ۴-۲ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی) مهمترین اهداف پروژه مذکور است.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 163 views بار دسته بندی : دسته‌بندی نشده تاريخ : 29 مارس 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها