دریچه تکنولوژی تأسیس دولت‌های محلی توسط شرکت‌های بزرگ فناوری؛ ترسناک یا هیجان‌انگیز؟ - ژوانا

قدرت، سرمایه و نفوذ بسیاری از شرکت‌های بزرگ در دنیای فناوری به حدی است که اگر بگوییم یک دولت غیررسمی با انبوهی از نهادهای خودمختار همین حالا نیز در آنها فعال‌اند، پر بیراه نگفته‌ایم. در عین حال فرماندار ایالت نوادا در آمریکا قصد ارائه طرحی را دارد که به این شرکت‌ها اجازه می‌دهد در مناطق مشخصی دولت‌های محلی کوچک خود را به صورت رسمی تأسیس و اداره کنند.

استیو سیسولاک در پیش نویس این لایحه خواهان ایجاد «مناطق نوآوری» شده است. در صورتیکه این قانون وضع شود، شرکت‌هایی که سرمایه مالی بالایی در اختیار دارند و در حوزه‌هایی مانند بلاک چین، هوش مصنوعی و انرژی‌های تجدیدپذیر فعالیت می‌کنند، می‌توانند دولت‌های محلی خود را با قدرت‌ها و مسئولیت‌های مشابه شهرستان‌ها ایجاد کنند. این بدان معنا است که آنها می‌توانند مالیات جمع آوری کنند، مدارس و دادگاه را اداره کنند.

به عقیده سیسولاک این قانون راهی برای شکوفایی اقتصاد بدون زیر پا گذاشتن قوانین مالیات شرکتی یا انگیزش‌های دیگری است که دولت‌ها در گذشته برای جذب شرکت‌های فناوری به کار می‌گرفتند.

future-cities.jpg

درخواست‌ها برای تشکیل چنین دولت‌های محلی توسط دفتر توسعه اقتصادی فرماندار کنترل می‌شود و فقط به شرکت‌های فناوری تعلق می‌گیرد که حداقل ۷۸ مایل مربع زمین در اختیار دارند. علاوه بر آن زمین مذکور باید دور از شهرهای فعلی بوده و کسی از قبل ساکن آنجا نباشد.

همچنین شرکت‌ها باید یک میلیارد دلار در شهر خود سرمایه گذاری کنند. در این میان مدیریت شهر به عهده یک هیأت ۳ نفره است.

نظر شما دوستان در مورد این طرح چیست؟ آیا تأسیس چنین شهرهایی قدرت حاکمیت را کاهش می‌دهد و برای آینده آنها مضر است یا برعکس موجب پیشرفت جوامع می‌شود؟

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 160 views بار دسته بندی : دسته‌بندی نشده تاريخ : 21 فوریه 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها