دریچه تکنولوژی رده بندی بهترین پردازنده های موبایل در سال 2023 + بررسی انواع پردازنده های گوشی - ژوانا

این روزها سازندگان گوشی‌های هوشمند درگیر رقابتی جذاب بر سر عرضه دستگاه‌های قدرتمند با هدف فتح بنچمارک پردازنده های موبایل هستند. پردازنده جزء اصلی گوشی‌های هوشمند بوده و در تعیین سرعت آن نقش بسزایی دارد. به همین خاطر در ادامه این مقاله ضمن بررسی تراشه های گوشی هوشمند به سراغ برترین آنها در این زمینه خواهیم رفت. پس اگر شما نیز در جستجوی بهترین پردازنده موبایل ۲۰۲۳ هستید، ادامه این مقاله از ژوانارا بخوانید.

هر ساله شاهد رونمایی از چندین پردازنده گوشی موبایل با عملکردهای متفاوت هستیم. پردازنده یکی از مهم‌ترین اجزای گوشی موبایل است. با این حال بین هر سی پی یو گوشی و قابلیت‌های آن رابطه‌ای وجود دارد. یک پردازنده عملکرد بهتری در اجرای بازی دارد و دیگری می‌تواند لذت تجربه کار با دوربین با کیفیتی را به شما بچشاند. در ابتدا به سراغ آشنایی با مفاهیم اصلی پردازنده های گوشی رفته و به معرفی پردازنده های موبایل برتر می‌پردازیم.

فهرست مطالب این مقاله:

– آشنایی با مفاهیم پردازنده یا تراشه گوشی
– شرکت‌های سازنده تراشه را بشناسید
– بهترین تراشه های پرچم‌دار ۲۰۲۳
– جدول رده بندی پردازنده های موبایل
– جمع‌بندی و پاسخ به سوالات پرتکرار

آشنایی با مفاهیم پردازنده یا تراشه گوشی

پیش از اینکه به بررسی پردازنده های برتر گوشی بپردازیم بهتر است ابتدا تعریفی از Soc یا System on a Chip داشته باشیم ، Soc در واقع یک مدار مجتمع شده یا IC است که تمام قسمت ها و سیستم های مورد نیاز یک کامپیوتر را بر روی آن که یک چیپ واحد است پیاده سازی می‌کنند.

این موارد ممکن است شامل پردازنده اصلی، پردازنده گرافیکی موبایل، واحد پردازش سیگنال‌ها شامل آنالوگ و دیجیتال، مدارهای کنترل کننده سیگنال‌ها، مودم های مخابراتی جهت ارسال و دریافت داده‌ها و دیگر موارد بشود .

برخلاف میکروکنترلرها که حافظه رم نیز درون آنها جای می گیرد و اغلب کمتر از چند مگابایت است برای Soc ها نیاز است که حافظه رم و فضای ذخیره سازی جدا از چیپ اصلی تعبیه شود که برای تلفن ها و تبلت های امروزی به چندین گیگابایت می‌رسد. Soc های امروزی چنان قدرتمند هستند که توانایی اجرای اپلیکیشن ها و سیستم عامل های دسکتاپ نظیر Windows و Linux را دارا هستند.

بطور کلی دو معماری دستورالعمل یا Instruction set architecture برای بهترین پردازنده موبایل وجود دارند. در واقع سازندگان Soc ها از دو دستورالعمل ARM و x86 استفاده می کنند. معماری x86 متعلق به اینتل بوده و توسط AMD نیز توسعه داده شده است و معماری ARM که سازندگان بیشتری در دنیا به لطف اعطای مجوز ساخت دارد.

رده بندی قدرت پردازنده های موبایل

بازار پردازنده های موبایل را در این سال‌ها باید متعلق به معماری ARM دانست. بخش اعظمی از ابزارهای تولید شده اعم از اسمارت فون ها ، تبلت‌ها و حتی اولترابوک‌های جدید از سی پی یو گوشی تحت لیسانس ARM استفاده می‌کنند ، برندهایی نظیر Snapdragon و Exynos و Apple  نشان دهنده این موضوع است.

در همین رابطه بخوانید:

– تاریخچه پردازنده های کامپیوتر و معرفی انواع CPU های PC
– مقایسه پردازنده موبایل و دسکتاپ ؛ تشریح تفاوت ها به زبان ساده

در ادامه توضیحاتی در مورد مفاهیم مختلف برای تراشه های گوشی آمده است:

فناوری ساخت: منظور از این پارامتر اندازه طراحی و توسعه ترانزیستورها بر روی ویفر استفاده شده در ساخت پردازنده است. هرچه این عدد کمتر باشد مساحت پردازنده کمتر خواهد شد و در نتیجه میزان استفاده از الکترونها کاهش خواهد یافت که خود باعث کاهش انرژی مصرفی در چیپست می‌شود.

 به واسطه کمتر شدن اندازه ترانزیستورها می توان تعداد بیشتری از آنها را بر روی اندازه های رایج استفاده کرد ، در حال حاضر اندازه ۴ نانومتر کمترین میزانی است که شرکت ها به آن دست یافته اند و در آینده شاهد پردازنده های برتر گوشی با فناوری ۲ نانومتری نیز خواهیم بود .

Instruction Set: منظور نوع تعریف دستورالعمل و اجرای آن به زبان پردازنده است، پردازنده‌های ARM امروزی از دستورالعمل ARMv8 استفاده کرده و پردازنده‌های اینتل نیز از معماری x86 بهره می‌برند. برنامه نویسان و توسعه دهندگان اپلیکیشن به دانستن زبان دستورالعمل پردازنده نیاز دارند تا بتوانند بر اساس آن برنامه نویسی کنند .

CPU: نام هسته های پردازنده را نشان می دهد ، کمپانی هایی که از ARM مجوز تولید می خرند ممکن است نام اختصاصی خود را بر روی هسته های پردازنده و چیپست خود بگذارند.

Clock: منظور سرعت هسته های پردازنده است. هرچه سرعت پردازنده بیشتر باشد سرعت اجرای دستورات نیز بیشتر و سریعتر خواهد بود .

Core: تعداد هسته های پردازنده را نشان می‌دهد. هسته‌ها هرچه بیشتر باشند پردازنده در اجرای دستورات همزمان و عملیات Multitasking بهتر عمل می‌کند. برخی سازندگان، معماری های خاصی را در ساخت لحاظ می کنند و همزمان از هسته های قویتر و ضعیف تر استفاده می‌کنند تا بتوانند بالانس یا تعادل در پردازش قوی تر و مصرف بهینه انرژی را ایجاد کنند.

GPU: نوع پردازنده گرافیکی موبایل را نشان می دهد. اگر علاقه مند به اجرای بازی ها در اسمارت فون یا تبلت ها هستید باید به انواع پردازنده های گرافیکی موبایل توجه ویژه ای باید داشته باشید. سازندگان از شرکت های طراحی کننده مدارهای گرافیکی مجوز تولید تهیه می کنند و از آنها در چیپست های خود استفاده می‌کنند. 

Memory: نوع حافظه استفاده پشتیبانی شده توسط Soc را نشان می‌دهد. در همین رابطه باید به حافظه‌های LPDDR5 اشاره کرد که نسبت به LPDDR4 سریعتر بوده و انرژی کمتری را مصرف می‌کنند .

شرکت‌های سازنده تراشه و مدل های پردازنده‌ آنها را بشناسید

در حال حاضر شرکت‌هایی مانند اپل و کوالکام و مدیاتک و سامسونگ و های‌سیلیکون هواوی و Unisoc و گوگل تراشه می‌سازند. البته تراشه‌های اپل و گوگل برای استفاده در گوشی‌های ساخت این شرکت بوده و هواوی هم در حال حاضر در تولید تراشه های گوشی موبایل به مشکل برخورده است.

لیست پردازنده های گوشی

تراشه‌های بایونیک اپل

کمپانی پرآوازه آمریکایی اپل برای اینکه رقابت جدی‌تری با شرکت‌های سازندهٔ گوشی هوشمند و محصولات دیگر داشته باشد به سراغ تراشهٔ اختصاصی خود رفته است. تراشه‌ای که تحت سری A معرفی شده و آخرین نسخه آن A16 است. تمامی این پردازنده گوشی های اپل بر اساس معماری ARM ساخته شده و در محصولاتی نظیر iPad و iPhone و Apple TV استفاده می شوند .

شرکت اپل به قدری در تولید تراشه موفق عمل کرده که می‌توان به تراشه‌های سری M نیز اشاره کرد. این تراشه‌ها در حالی به بازار معرفی شدند که از نظر عملکرد به مراتب بهتر از مدل‌های شرکت‌های با سابقه‌ای مانند AMD و اینتل بودند.

تراشه‌های اسنپدراگون کوالکام

کوالکام با تولید طیف وسیعی از پردازنده های موبایل برای استفاده در ابزارهای متعدد امروزی نظیر تبلت ها و اسمارت فون ها دقیقاً همان کاری را انجام می دهد که برای بهترین بودن سی پی یو گوشی لازم است.

در همین رابطه بخوانید:

– تراشه اسنپدراگون چیست؟ بررسی انواع پردازنده های اسنپدراگون
– مقایسه تعداد هسته با سرعت کلاک پردازنده

کوالکام را می‌توان بزرگ‌ترین شرکت سازنده سی پی یو های گوشی اندرویدی دانست. این شرکت با سابقه درخشان خود محصولات متنوع و توانمندی را نیز معرفی و روانه بازار کرده است. با این حال نمی‌توان نقش شرکت‌های بزرگ نظیر مدیاتک را انکار کرد. کوالکام هر ساله چندین تراشه از سری اسنپدراگون را معرفی می‌کند که بازار گوشی‌های هوشمند در رده‌های مختلف را هدف می‌گیرند. 

تراشه دایمنسیتی مدیاتک

مدیاتک بیشتر با ساخت چیپست های ارزان قیمت و میان رده شناخته می‌شود. مدیاتک تا چند سال گذشته در بخش تراشه‌های اقتصادی و میان‌رده رقیب کوالکام بود. اما این اواخر رقابت جدی‌تری با این شرکت آمریکایی، به خصوص در بخش پردازنده های برتر گوشی را آغاز کرده است.

در همین رابطه بخوانید:

– اسنپدراگون در برابر مدیاتک؛ کدام تراشه برای ما مناسب‌تر است
– داستان فرآیند ساخت CPU و لیتوگرافی تراشه ها

در واقع مدیاتک در کنار تراشه‌های سری هلیو به سراغ رونمایی از تراشه‌های سری دایمنسیتی رفته که عمدتا شامل تراشه های گوشی میان‌رده و بالارده می‌شوند. مدل‌های جدید سری دایمنسیتی که دایمنسیتی ۹۰۰۰ در راس آنها قرار دارد به قدری توانمند هستند که می‌توانند با جدیدترین تراشه‌های کوالکام به رقابت بپردازند.

تراشه اگزینوس سامسونگ

اگر بخواهیم سلطه Qualcomm بر دنیای Soc های حال حاضر را نادیده بگیریم باید اعتراف کنیم سامسونگ در تولید Soc برای محصولات خود بطور انحصاری موفقیتی چشمگیر بدست آورده است. هر چند ایرادهایی بر فناوری به کار رفته در پردازنده های گوشی سامسونگ از جمله مصرف بیشتر و گرمای بالا نسبت به مدل مشابه کوالکامی و تاخیرهای ناچیز در اجرای دستورات گرفته شده است.

این تراشه‌ها علاوه بر محصولات سامسونگ در برخی از گوشی‌های هوشمند شرکت‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. سامسونگ با وجود اینکه یکی از شرکت‌های بزرگ سازندهٔ تراشه در دنیاست، اما از تراشه‌های ساخت مدیاتک و کوالکام نیز در محصولات مختلف خود استفاده می‌کند.

پردازنده های گوشی شیائومی

تراشه های Kirin سیلیکون

هواوی برای مدت طولانی به دنبال ساخت تراشه‌های اختصاصی بود اما بعد از اعمال تحریم‌های ایالات متحده به مشکلات فراوانی برخورد کرد و نتوانست تولید تراشه را مانند گذشته ادامه دهد. با این حال، تراشه‌های سری Kirin این شرکت به قدری توانمند بودند که امکان رقابت با تراشه‌های شرکت‌های دیگر را داشتند.

تراشه Unisoc

شرکت Unisoc و محصولات آن را نمی‌توان در حد شرکت‌های مطرحی مانند کوالکام، اپل و مدیاتک دانست. اما بسیاری از شرکت‌های سازنده گوشی هوشمند برای محصولات میان‌رده و پایین‌رده خود به سراغ تراشه‌های ارزان‌قیمت Unisoc می‌روند.

بهترین تراشه های پرچم‌دار ۲۰۲۳

در این بخش به بررسی بهترین پردازنده موبایل که در سال ۲۰۲۳ میلادی معرفی شده‌اند، خواهیم پرداخت و آنها را با هم مقایسه می‌کنیم:

اپل A16 بایونیک

پردازنده A16 بایونیک اپل برای اولین بار در تاریخ این کمپانی با استفاده از فناوری ساخت بروز و پیشرفته ۴ نانومتری تولید شده است. A16 Bionic در بخش سی پی یو گوشی دارای ۶ هسته پردازشی است که از دو هسته بزرگ و چهار هسته کم مصرف تشکیل شده‌اند. اپل ادعا می‌کند مصرف انرژی A16 Bionic یک سوم چیپست های اندرویدی رقیب است.

SoC جدید A16 Bionic آیفون ۱۴ پرومکس دارای پردازنده گرافیکی موبایل ۵ هسته‌ای و موتور پردازش عصبی ۱۶ هسته‌ای است. همچنین با مقایسه پردازنده های گوشی A16 Bionic با A15 Bionic می‌توان گفت که پردازنده گرافیک در زمینه بیشینه شدت روشنایی، Anti-aliasing، پشتیبانی از حالت صفحه همیشه روشن یا AOD و نرخ نوسازی تصویر متغیر بین ۱ هرتز تا ۱۲۰ هرتز ارتقا یافته است.

پردازنده های قوی گوشی

اسنپدراگون ۸ نسل ۲

تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ که عملکرد بهینه‌تری نسبت به نسل گذشته خودش داشته و حدود ۳۵ درصد بهتر از تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۱ بوده و در ساخت آن از فناوری ۴ نانومتری TSMC استفاده شده است.

در همین رابطه بخوانید:

– سریع‌ترین گوشی‌های ماه به انتخاب AnTuTu
– گوشی های اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و ۲

این تراشه به یک هسته قدرتمند Cortex-X3 با فرکانس ۳.۲ گیگاهرتز مجهز شده است. اما برخلاف نسل گذشته، این بار چهار هسته‌ قدرتمند Cortex-A715 با فرکانس ۲.۸ گیگاهرتز آن را همراهی می‌کند. در نهایت هم سه هسته‌ Cortex-A510 با فرکانس ۲.۰ گیگاهرتز را شاهد هستیم. اسنپدراگون ۸ نسل ۲ از حافظه‌ رم نوع LPDDR5X با سرعت ۴۲۰۰ مگاهرتز و حافظه‌ داخلی نوع UFS 4.0 پشتیبانی می‌کند.

دایمنسیتی ۹۲۰۰ پلاس

مدیاتک دایمنسیتی ۹۲۰۰ پلاس اولین تراشه اندرویدی است که از هسته جدید Cortex-X3 استفاده می‌کند. شرکت Arm مدعی شده که هسته جدید Cortex-X3 نسبت به مدل قبلی یعنی Cortex-X2 که در تراشه های گوشی های مدرن امروزی مانند اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و تراشه گوگل تنسور G2 مورد استفاده قرار گرفته است، حدود ۲۵ درصد سریع‌تر است و عملکرد بهتری را از خود نشان می‌دهد.

اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱

به ادعای کوالکام نسخه پلاس اسنپدراگون ۸ نسل ۱ از نظر کارایی ۱۰ درصد و از نظر راندمان انرژی پردازنده مرکزی ۳۰ درصد بهبود پیاده کرده است. به لطف بهبودهای اعمال شده حالا بیشینه فرکانس هسته بزرگ Cortex-X2 با ۲۰۰ مگاهرتز افزایش به ۳٫۲ گیگاهرتز می‌رسد.

همچنین هسته‌های Gold دارای فرکانس ۲٫۷۵ گیگاهرتز و هسته‌های Silver دارای فرکانس ۲٫۰ گیگاهرتز هستند که به ترتیب ۲۵۰ و ۲۰۰ مگاهرتز افزایش یافته‌اند. کوالکام می‌گوید روی هم رفته راندمان انرژی اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ نسبت به نسخه غیر پلاس ۱۵ درصد افزایش یافته است. بهبود مصرف انرژی یکی از پردازنده های برتر گوشی های هوشمند حاصل مهاجرت از فناوری ساخت ۴ نانومتری سامسونگ به فناوری ساخت ۴ نانومتری TSMC است.

لیست چیپست های گوشی

اگزینوس ۲۲۰۰

اگزینوس ۲۲۰۰ سامسونگ یک چیپست ۸ هسته‌ای با یک هسته Cortex -X2، سه هسته Cortex-A710 و چهار هسته کوچک Cortex-A510 است. این چیپست با استفاده از فناوری ساخت ۴ نانومتری مبتنی بر لیتوگرافی EUV تولید شده است.

در همین رابطه بخوانید:

– هوش مصنوعی گوشی چقدر واقعیت دارد؟
– نگاهی به چیپست Apple A13 Bionic

نقطه قوت و وجه تمایز چیپست Exynos 2200 برخورداری از پردازنده گرافیکی موبایل Xclipse با ریزمعماری AMD RDNA 2 است. در وجود این ریزمعماری گرافیکی پیشرفته AMD RDNA 2 از قابلیت‌های پیشرفته چون شتاب بخشی سخت افزاری به Ray Tracing و سایه دهی با نرخ متغیر (VRS) پشتیبانی می‌کند که تا پیش از این در دنیای موبایل بی سابقه بود.

جدول مقایسه پردازنده های موبایل

در جدول زیر رتبه بندی پردازنده های موبایل از بهترین به پایین نمایش داده شده است و با یک نگاه می‌توانید به مقایسه قدرت پردازنده های موبایل بپردازید.

نام پردازنده AnTuTu بنچمارک بنچمارک GeekBench تک‌هسته‌ای بنچمارک GeekBench چندهسته‌ای
Dimensity 9200 Plus ۱۳۷۷۱۲۲ ۱۵۰۴ ۵۴۲۱
Snapdragon 8 Gen 2 ۱۲۸۸۸۶۰ ۱۴۹۳ ۴۹۹۱
Dimensity 9000 Plus ۱۱۵۰۰۹۸ ۱۳۴۷ ۴۳۷۵
Dimensity 9200 ۱۱۴۸۵۵۴ ۱۴۳۸ ۵۰۱۹
Snapdragon 8 Plus Gen 1 ۱۰۵۸۰۳۱ ۱۳۲۳ ۴۱۷۵
Dimensity 9000 ۱۰۰۲۹۷۴ ۱۲۷۵ ۴۳۰۲
Snapdragon 8 Gen 1 ۹۷۶۰۵۷ ۱۲۸۵ ۳۸۷۸
Snapdragon 7 Plus Gen 2 ۹۶۵۹۷۹ ۱۴۳۴ ۴۱۸۹
A16 Bionic ۹۴۷۵۵۴ ۱۸۹۱ ۵۴۱۹
Exynos 2200 ۹۲۵۴۱۶ ۱۱۶۲ ۳۵۷۵
Dimensity 8200 ۸۴۰۶۵۰ ۹۹۵ ۴۰۵۵
Snapdragon 888 Plus ۸۳۸۰۸۴ ۱۱۷۳ ۳۶۷۲
Snapdragon 888 ۸۱۶۲۸۰ ۱۱۲۹ ۳۷۱۳
Dimensity 8100 ۸۱۲۵۵۷ ۹۵۵ ۳۸۵۸
A15 Bionic ۸۰۵۶۹۹ ۱۷۵۷ ۴۸۲۰
Tensor G2 ۷۹۱۴۶۲ ۱۰۶۴ ۳۲۳۹
Dimensity 8000 ۷۷۴۰۵۲ ۸۴۳ ۳۵۱۲
Kirin 9000 ۷۶۵۷۲۶ ۱۰۵۲ ۳۷۱۷
Exynos 2100 ۷۵۴۱۲۷ ۱۰۹۳ ۳۶۱۲
Kirin 9000E ۷۳۱۹۹۳ ۱۰۷۳ ۳۷۸۳
A14 Bionic ۷۲۶۷۹۶ ۱۶۰۹ ۴۱۳۷
Google Tensor ۷۱۹۵۳۹ ۱۰۵۳ ۲۸۵۶
Exynos 1080 ۷۱۱۱۵۷ ۸۴۲ ۲۹۲۱
Snapdragon 870 ۷۰۹۸۱۸ ۱۰۰۹ ۳۳۹۲
Dimensity 1200 ۶۸۷۵۳۵ ۱۰۱۵ ۳۵۷۵
Dimensity 1300 ۶۸۱۸۳۱ ۹۴۹ ۳۲۰۸
Dimensity 1100 ۶۷۲۷۸۰ ۷۹۴ ۳۰۴۹
Snapdragon 865 ۶۵۹۳۰۷ ۹۳۷ ۳۴۵۲
Dimensity 8050 ۶۵۴۶۳۰ ۹۵۵ ۳۲۱۸
Snapdragon 865 Plus ۶۵۲۰۳۷ ۹۲۵ ۳۵۰۲
Exynos 990 ۶۳۶۹۱۸ ۹۴۲ ۲۷۵۲
A13 Bionic ۶۳۳۵۴۱ ۱۳۳۴ ۳۵۰۷
Dimensity 7200 ۶۱۷۷۷۱ ۸۵۷ ۲۳۰۵
Dimensity 1000 Plus ۶۰۱۶۳۲ ۷۹۸ ۲۹۰۹
Snapdragon 782G ۵۹۵۳۸۲ ۷۷۸ ۲۹۱۵
Snapdragon 778G Plus ۵۸۲۵۳۶ ۸۱۶ ۲۹۷۱
Kirin 990 (5G) ۵۸۰۶۷۳ ۷۶۹ ۳۰۸۶
Snapdragon 860 ۵۷۰۶۶۸ ۷۴۱ ۲۶۰۰
Snapdragon 7 Gen 1 ۵۶۶۰۶۰ ۸۴۳ ۳۰۹۳
Snapdragon 855 Plus ۵۶۰۵۳۳ ۷۸۸ ۲۸۲۷
Dimensity 7050 ۵۴۸۵۴۹ ۸۴۰ ۲۳۲۵
Snapdragon 780G ۵۴۶۲۵۹ ۸۱۴ ۳۰۰۶
Snapdragon 778G ۵۳۲۴۴۶ ۷۷۴ ۲۸۴۰
A12 Bionic ۵۳۱۷۴۹ ۱۱۲۸ ۲۹۳۳
Exynos 9825 ۵۲۸۵۱۴ ۷۷۳ ۲۴۲۲
Dimensity 1050 ۵۲۴۲۳۷ ۷۵۷ ۲۱۶۵
Snapdragon 855 ۵۲۰۹۱۳ ۷۴۵ ۲۶۴۳
Dimensity 8020 ۵۱۹۶۵۰ ۸۴۲ ۳۳۲۶
Exynos 1380 ۵۱۷۲۹۵ ۷۸۴ ۲۶۲۳
Exynos 9820 ۵۱۰۷۱۰ ۸۳۷ ۲۳۲۶
Dimensity 1080 ۵۰۷۰۵۰ ۸۴۳ ۲۳۸۴
Dimensity 920 ۵۰۵۷۴۸ ۸۱۳ ۲۲۹۱
Snapdragon 6 Gen 1 ۵۰۲۶۱۴ ۷۵۹ ۲۲۲۲
Kirin 990 (4G) ۴۹۷۳۲۴ ۷۴۷ ۳۰۶۵
Unisoc T820 ۴۹۲۲۵۳ ۶۵۴ ۲۲۸۳
Kirin 980 ۴۸۶۲۹۳ ۷۰۰ ۲۴۷۷
Dimensity 900 ۴۸۰۱۷۸ ۷۰۶ ۲۱۵۳
Kirin 985 ۴۶۹۸۱۶ ۶۸۹ ۲۵۸۶
Dimensity 820 ۴۵۳۷۱۳ ۵۲۱ ۲۴۱۷
Snapdragon 768G ۴۴۸۵۲۸ ۷۰۲ ۲۰۰۹
Dimensity 1000 ۴۴۲۶۴۴ ۶۷۸ ۲۸۹۳
Kirin 820 ۴۳۷۰۵۰ ۶۴۵ ۲۴۷۰
Dimensity 1000L ۴۳۴۹۶۳ ۶۵۴ ۲۵۳۲
Dimensity 930 ۴۲۸۴۱۲ ۷۰۴ ۱۹۹۲
Snapdragon 4 Gen 2 ۴۲۱۴۰۴ ۷۹۲ ۲۰۲۳
Exynos 1280 ۴۱۶۱۶۲ ۷۴۷ ۱۸۸۶
Dimensity 6080 ۴۱۰۰۲۲ ۷۵۷ ۲۰۰۵
Exynos 9810 ۴۰۷۹۴۱ ۶۸۶ ۲۰۱۷
Snapdragon 845 ۴۰۴۷۷۰ ۵۱۰ ۲۲۰۹
Exynos 1330 ۴۰۳۶۶۹ ۷۴۷ ۲۵۱۹
A11 Bionic ۴۰۱۴۵۷ ۹۲۶ ۲۳۳۲
Snapdragon 695 ۴۰۰۱۷۸ ۷۰۴ ۲۰۳۴
Dimensity 800U ۳۹۶۶۳۱ ۶۲۰ ۱۸۲۱
Dimensity 810 ۳۹۴۲۹۰ ۶۲۹ ۱۹۰۹
Snapdragon 750G ۳۸۸۷۵۱ ۶۵۸ ۲۰۰۳
Exynos 980 ۳۸۷۳۶۸ ۶۹۸ ۱۸۶۷
Snapdragon 765G ۳۸۵۱۱۱ ۵۹۰ ۱۸۱۲
Helio G99 ۳۷۶۹۳۹ ۵۶۳ ۱۸۳۲
Dimensity 6020 ۳۷۳۲۳۳ ۶۰۶ ۱۷۵۴
Kirin 810 ۳۷۲۲۱۴ ۶۰۳ ۱۹۲۵
Snapdragon 4 Gen 1 ۳۶۶۴۴۶ ۶۲۳ ۱۸۷۲
Snapdragon 690 ۳۵۳۴۴۱ ۶۱۱ ۱۸۴۴
Helio G95 ۳۵۳۰۸۴ ۵۱۹ ۱۶۱۶
Snapdragon 732G ۳۵۲۳۱۶ ۵۷۰ ۱۷۹۴
Dimensity 6100 Plus ۳۴۶۴۷۸ ۵۷۰ ۱۷۴۸
Dimensity 700 ۳۴۳۱۷۸ ۵۶۹ ۱۷۳۶
Snapdragon 720G ۳۴۲۶۵۳ ۵۷۰ ۱۷۱۱
Helio G90 ۳۴۱۹۴۱ ۵۱۱ ۱۶۴۸
Snapdragon 765 ۳۴۰۷۲۹ ۵۹۳ ۱۹۳۰
Helio G96 ۳۳۶۶۵۳ ۵۴۰ ۱۸۹۶
Snapdragon 730G ۳۳۵۳۸۶ ۵۴۰ ۱۷۳۳
Helio G90T ۳۳۳۱۲۹ ۴۹۷ ۱۶۲۶
Dimensity 720 ۳۳۳۰۸۵ ۵۳۳ ۱۷۱۹
Dimensity 800 ۳۲۹۹۸۰ ۵۱۴ ۱۹۰۳
Snapdragon 480 ۳۲۹۱۷۸ ۵۱۳ ۱۶۶۹
Snapdragon 730 ۳۲۲۴۳۹ ۵۴۰ ۱۷۷۷
Exynos 880 ۳۱۸۹۳۲ ۶۵۷ ۱۸۳۱
Snapdragon 480 Plus ۳۱۷۷۳۶ ۵۴۰ ۱۶۶۲
Snapdragon 685 ۳۱۳۸۴۱ ۳۷۷ ۱۶۱۰
Snapdragon 835 ۳۱۲۵۱۳ ۳۹۱ ۱۷۲۷
A10 Fusion ۳۰۳۳۰۱ ۷۷۸ ۱۴۱۷
Exynos 8895 ۲۹۴۷۴۶ ۳۸۳ ۱۵۷۲
Kirin 970 ۲۹۱۳۱۷ ۳۹۰ ۱۳۷۵
Snapdragon 712 ۲۸۹۳۷۵ ۴۰۲ ۱۵۱۷
Snapdragon 678 ۲۸۴۱۰۳ ۵۳۱ ۱۵۴۶
Snapdragon 680 ۲۷۳۱۰۷ ۳۷۶ ۱۵۶۹
Snapdragon 675 ۲۶۱۸۵۶ ۴۲۳ ۱۳۸۷
Snapdragon 710 ۲۶۱۷۰۵ ۳۹۳ ۱۴۵۲
Kirin 960 ۲۵۷۰۴۰ ۳۸۳ ۱۶۰۵
Helio P90 ۲۵۶۳۵۰ ۳۹۵ ۱۴۹۰
Tiger T618 ۲۵۲۰۹۵ ۳۹۵ ۱۳۴۸
Helio G88 ۲۴۸۷۱۵ ۳۶۶ ۱۲۷۱
Snapdragon 820 ۲۴۳۴۱۴ ۳۲۱ ۸۰۴
Helio G85 ۲۳۹۹۶۶ ۳۵۹ ۱۲۷۳
Snapdragon 821 ۲۳۵۲۸۹ ۳۴۰ ۷۵۵
Exynos 9611 ۲۳۲۹۵۳ ۳۲۸ ۱۲۱۱
Tiger T616 ۲۳۲۶۹۶ ۳۸۳ ۱۴۰۴
Apple A9 ۲۲۹۳۸۳ ۵۳۱ ۹۷۱
Helio P95 ۲۲۷۵۰۷ ۴۱۲ ۱۵۱۶
Helio G80 ۲۲۲۹۹۹ ۳۵۳ ۱۲۹۸
Snapdragon 670 ۲۱۶۷۲۵ ۳۴۷ ۱۳۳۱
Exynos 9609 ۲۱۴۶۶۱ ۳۳۲ ۱۲۵۷
Exynos 8890 ۲۱۱۷۳۹ ۳۷۰ ۱۳۱۵
Tiger T700 ۲۱۱۶۴۹ ۳۵۳ ۱۲۹۳
Kirin 710F ۲۰۸۹۳۶ ۳۲۶ ۱۳۴۷
Helio G70 ۲۰۸۶۶۹ ۳۹۵ ۱۳۱۱
Snapdragon 662 ۲۰۶۴۲۹ ۳۱۵ ۱۴۰۹
Helio P60 ۲۰۵۷۶۸ ۲۷۴ ۱۱۳۵
Exynos 9610 ۲۰۵۳۵۹ ۳۴۱ ۱۱۴۹
Snapdragon 660 ۲۰۴۳۸۵ ۳۳۶ ۱۳۱۹
Helio P70 ۲۰۲۴۸۸ ۲۹۹ ۱۴۰۳
Helio P65 ۱۹۸۹۳۳ ۳۵۶ ۱۲۹۵
Kirin 710A ۱۹۷۹۳۸ ۳۱۹ ۱۱۵۶
Snapdragon 665 ۱۹۷۶۷۶ ۳۱۸ ۱۳۶۱
Kirin 710 ۱۹۶۱۰۷ ۳۳۱ ۱۲۸۳
Tiger T612 ۱۹۳۲۴۵ ۳۴۹ ۱۳۳۱
Tiger T610 ۱۹۰۰۶۱ ۳۵۳ ۱۳۳۴
Unisoc T606 ۱۷۹۸۷۴ ۳۱۵ ۱۱۸۶
Snapdragon 636 ۱۷۴۴۰۶ ۲۷۷ ۱۱۲۹
Exynos 7904 ۱۷۳۴۰۱ ۲۷۴ ۱۰۱۵
Exynos 7420 ۱۶۸۱۸۰ ۲۶۱ ۸۸۵
Snapdragon 460 ۱۶۷۴۶۳ ۲۵۷ ۱۱۶۱
Exynos 7885 ۱۵۵۸۱۳ ۳۲۱ ۱۰۴۳
Exynos 850 ۱۴۶۷۷۷ ۱۶۱ ۹۵۴
Snapdragon 632 ۱۴۵۴۲۹ ۲۶۷ ۱۰۴۵
Kirin 955 ۱۴۰۱۱۴ ۳۴۵ ۱۰۹۶
Kirin 950 ۱۳۶۴۲۵ ۳۴۲ ۱۲۸۷
Helio G37 ۱۲۵۸۰۴ ۱۷۸ ۹۵۴
Helio G35 ۱۱۴۷۱۶ ۱۷۶ ۹۷۶
Helio G36 ۱۰۳۱۴۶ ۱۷۶ ۷۲۳

جمع‌بندی و پاسخ به سوالات پرتکرار

در ابتدای این مطلب به بیان مفاهیم مربوط به تراشه های گوشی هوشمند پرداخته شده و در ادامه نیز بزرگترین سازندگان تراشه برای گوشی‌های هوشمند نیز لیست شده‌اند. در انتها هم به بررسی بهترین پردازنده موبایل در سال ۲۰۲۳ و مقایسه پردازنده های موبایل پرداخته‌ و در همین رابطه جدول رده بندی انواع پردازنده های موبایل را نیز آورده‌ایم.

چیپست در گوشی هوشمند چیست؟

در واقع یک مدار مجتمع شده یا IC است که تمام قسمت ها و سیستم های مورد نیاز یک گوشی را بر روی آن که یک چیپ واحد است پیاده سازی می‌کنند.

پردازنده مرکزی گوشی چیست؟

پردازنده مرکزی یا همان (CPU) بخشی از تراشه (Soc) گوشی‌های هوشمند محسوب می‌شود که وظیفه پردازش انبوهی از محاسبات را بر عهده دارد.

آیا گوشی های هوشمند پردازنده مرکزی دارند؟

بله. گوشی‌های تلفن همراه حتی در دوره‌ای که هوشمند نبوده‌اند نیز از پردازنده مرکزی یا CPU استفاده می‌کرده‌اند. این روزها CPU تنها یک بخش از تراشه پردازشی این دستگاه‌هاست که همراه با آنها واحدهایی مانند GPU، کنترل کننده حافظه و حتی مودم‌های ارتباطی را نیز در یک پکیج، مجتمع کرده‌اند.

چه نوع CPU در گوشی هوشمند وجود دارد؟

سازندگان گوشی‌های هوشمند از پردازنده‌هایی با معماری ARM برای دستگاه‌های خود بهره می‌برند. در مطلب بالا به معرفی و مقایسه انواع پردازنده های گوشی پرداخته‌ایم.

بهترین چیپست در تلفن همراه چیست؟

تراشه‌های ساخت اپل مانند A16 در صدر جدول رده بندی قرار دارند و پس از آن نوبت به سی پی یو گوشی پرچم دار کوالکام مانند اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ و این اواخر به نسل ۲ می‌رسد.

کدام گوشی هوشمند بهترین CPU را دارد؟

گوشی‌های سری پرو آیفون ۱۴ بهترین عملکرد را در میان سایر گوشی‌های هوشمند ثبت کرده‌اند.

سریع ترین پردازنده گوشی موبایل چیست؟

در حال حاضر تراشه A16 اپل در صدر جدول بهترین پردازنده موبایل های هوشمند قرار دارد.

۱۰ پردازنده برتر موبایل کدام است؟

به ترتیب تراشه‌های A16 Bionic و Dimensity 9200 Plus و Snapdragon 8 Gen 2 و Dimensity 9200 و Snapdragon 8 Plus Gen 1 و Dimensity 9000 Plus و A15 Bionic و Snapdragon 7 Plus Gen 2 و Dimensity 9000 و Snapdragon 8 Gen 1 در جدول رده بندی بهترین تراشه قرار دارند.

پردازنده موبایل چه تأثیری از نظر عملکرد و تجربه کاربری بر روی گوشی دارد؟

بدون شک داشتن یک پردازنده قدرتمند و کم مصرف می‌تواند منجر به کاهش مصرف انرژی و بالا رفتن سرعت اجرای بازی‌ها و روان‌تر شدن کار با رابط کاربری گوشی شود.

چرا تولیدکنندگان موبایل به دنبال استفاده از پردازنده‌های قوی تر هستند؟

پردازنده‌های قدرتمند و جدید می‌توان سرعت گوشی‌های هوشمند را بالا ببرد و علاوه بر کاهش مصرف انرژی، امکانات جالبی نظیر ارتباطات ماهواره‌ای را برای دستگاه هوشمند به ارمغان بیاورد.

چه تفاوت‌هایی بین پردازنده‌های موبایل از نظر ساختار و معماری وجود دارد؟

پردازنده‌های موبایل تفاوت‌هایی در تعداد و فرکانس و معماری هسته‌ها داشته و از فناوری متفاوتی در تولید آنها استفاده شده است. به عنوان مثال تعداد هسته‌ها و پیکربندی تراشه Snapdragon 8 Gen 2 زمین تا آسمان با تراشه A16 Bionic تفاوت دارد.

چه تکنولوژی‌هایی در طراحی پردازنده‌های موبایل استفاده می‌شود تا عملکرد آنها بهبود یابد؟

شرکت‌ها با استفاده از هسته‌هایی با معماری جدیدتر به همراه افزایش چگالی ترانزیستورها در یک تراشه که با فناوری X نانومتری شناخته می‌شود، به دنبال بهبود عملکرد تراشه خود هستند. در حال حاضر تراشه‌های ۴ نانومتری بهترین عملکرد را داشته و در آینده با حرکت به سمت فناوری ۳ و ۲ نانومتری پیشرفت فوق‌العاده‌ای را در بهبود عملکرد تراشه‌ها شاهد خواهیم بود.

آیا تنها عملکرد پردازنده مهم است یا مصرف انرژی و حفظ عمر باتری نیز نقش مهمی دارد؟

توازن میان عملکرد پردازنده و مصرف انرژی جز مهم‌ترین اولویت سازندگان تراشه برای بهبود عملکرد چیپست‌هایشان است و در این زمینه رقابت تنگاتنگی بین آنها برقرار است.

چگونه می‌توان به طور عملی بهترین پردازنده موبایل را انتخاب کرد؟ آیا ترکیبی از نیازها و بودجه مهم است؟

همیشه بهترین پردازنده‌های موبایل قیمت بیشتری دارند و به همین خاطر بایستی با توجه به بودجه خود و مشاهده نتایج بنچمارک‌ها نسبت به انتخاب گوشی مورد نیازتان اقدام کنید.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 1,579 views بار دسته بندی : مقاله و آموزش تاريخ : 6 سپتامبر 2023 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.