دریچه تکنولوژی سند همکاری ایران و چین چه تأثیری روی اینترنت و صنعت فضایی کشور دارد؟ - ژوانا

طی روزهای اخیر صحبت‌های بسیاری در مورد سند همکاری ایران و چین و ابعاد مختلف آن منتشر شده که نشان می‌دهد دو کشور قصد برقراری روابط تجاری، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و … گسترده‌ای طی ۲۵ سال آینده دارند. یکی از ابعاد این سند بخش همکاری‌های فضای مجازی است که تأثیر آن روی اینترنت کشور را از زبان وزیر ارتباطات می‌شنویم.

سند همکاری ایران و چین قرار است در زمینه‌های مختلف موجبات همکاری و همیاری دو کشور در زمینه‌های مختلف را فراهم کند و ابعاد بسیاری را شامل می‌شود. علی‌رغم اینکه در شبکه‌های اجتماعی واکنش‌های منفی فراوانی به این موضوع نشان داده شده ولی ارکان حکومت از طرق مختلف به این موضوع اشاره کرده‌اند که این سند هیچ تضمین اجرایی نداشته و شامل هیچ اعداد و ارقامی نمی‌شود.

جدای از ابعاد و پیامدهای این سند، وزیر ارتباطات طی روزهای گذشته با حضور در گروه‌های کلاب هاوس، نسبت به بیان تأثیر این سند روی فضای ارتباطات اینترنت کشور اقدام نموده که می‌تواند جالب توجه باشد.

آذری جهرمی معتقد است که بیشترین همکاری‌های چین و ایران در حوزه ارتباطات است. البته بر خلاف محصولات ارتباطات و حوزه زیرساخت‌های اساسی، هنوز محصولات چینی در حوزه فناوری اطلاعات در ایران جا نیفتاده‌اند. جهرمی در بخشی از صحبت‌های خود اعلام کرد:

در دو دوره، سنگین‌ترین تحریم‌های ظالمانه علیه ایران انجام شد، شرکت‌های اروپایی ارتباطات خود را با ایران محدود کردند هر چند فناوری اطلاعات و به ویژه ارتباطات جزو حوزه‌های تحریم نبود اما مشکلاتی به وجود آمد. در آن شرایط اما شرکت‌های چینی ارتباطات خود را با شرکت‌های ایرانی حفظ کردند و پشتیبانی خوبی ارائه دادند.

وزیر ICT در بخش دیگری از صحبت‌های خود به این نکته اشاره کرده که در تمام دنیا و در حوزه ارتباطات زیرساختی و فناوری‌های نیمه هادی، یک اتفاق مهم رخ داده است، درگذشته تمامی وابستگی‌ها در این بخش به آمریکا بود اما اکنون چین به سطحی از تکنولوژی رسیده که تمام قطعاتی که در حوزه تکنولوژی مورد نیاز است را خودش تولید می‌کند و از محصولات کمپانی‌های آمریکایی بی‌نیاز شده است.

جهرمی در ادامه صحبت‌های خود به جنگ تجاری آمریکا و چین و تأثیر مستقیم آن روی فناوری‌های وابسته به ارتباطات حوزه ۵G نیز اشاره نموده که تلاش گسترده دولت ترامپ برای ممانعت از پیشرفت چین به هر روشی را شامل بوده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه بر این نکته تأکید کرد که این سند به هیچ وجه تأثیر منفی روی فضای اینترنت کشور ندارد:

همکاری با چین در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به هیچ وجه، تاثیری بر محدودسازی حوزه ارتباطات ندارد و باعث رشد می‌شود چرا که از اعمال تحریم‌های ظالمانه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، جلوگیری و نقش بازدارنده در مقابل تحریم‌ها را ایفا می‌کند و می تواند راه توسعه فعالیت‌ها را باز کند.

بخش دیگری از این سند که ارتباط دو کشور در حوزه فضا و ماهواره است نیز از دید جهرمی به این شکل بر کشور موثر خواهد بود:

مسائل مربوط به حوزه فضایی نیز از محورهای این تفاهم نامه است. آمریکا مدتی قبل سازمان فضایی، پژوهشگاه فضایی و پژوهشگاه هوافضا را به صورت یکجانبه تحریم کرده است. همکاری‌های ما همیشه با چین خوب بوده و این تفاهم‌نامه فضایی را به وجود می آورد که بازدارنده اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران باشد.

به هر حال امیدواریم ابعاد مثبت این سند خود را در فضای واقعی و زندگی مردم نشان داده و موجبات پیشرفت و بهبود را در زمینه‌های مذکور نشان داد.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 230 views بار دسته بندی : دسته‌بندی نشده تاريخ : 4 آوریل 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.