دریچه تکنولوژی ماینرها حتی به تراشه اپل M1 هم رحم نمی‌کنند؛ تست ماینینگ با M1 و مقایسه آن - ژوانا

چندی پیش اپل نخستین مک بوک های خود، با قلب تپنده M1 را معرفی کرد. از آنجایی که ماینرها به مانند زامبی‌ها حتی به ضعیف و غیر معمول‌ترین پردازنده‌های گرافیکی نیز رحم نمی‌کنند، M1 نیز زیر تیغ تست آنها برای این منظور رفته است. به نظر شما قدرت M1 در استخراج رمزارز Ethereum چقدر است؟

این روزها ماینرها به جان کارت‌های گرافیک افتاده و اگرچه مدل‌های پرچمدار از سری NVIDIA RTX 30 و AMD RX 6000 در اولویت آنها قرار دارد، اما به دلیل کمبود هر دو خانواده، به سراغ هر پردازنده گرافیکی می‌روند که بتواند پردازش‌های استخراج رمزارزها، هرقدر ضعیف را انجام دهد. در آخرین اقدام شاهد حمله ماینرها به لپ تاپ‌های مبتنی بر RTX 3060 بودیم؛ حتی قفل‌های ضد ماین انویدیا نیز نتوانسته است تا سرعت حمله ماینرها به کارت‌های گرافیک گیمینگ را کاهش دهد.

در سال گذشته خبر هک تلویزیون‌های هوشمند و استفاده از تراشه SOC آنها به منظور انجام استخراج رمزارز را شاهد بودیم؛ در خبری جالب‌تر، ماینرها حتی به تراشه اپل M1 نیز رحم نکرده و برای تست استخراج Ethereum به سراغ آن رفته‌اند. تراشه M1 در چند نمونه از مک بوک های اپل از جمله MacBook Air قرار گرفت. این تراشه را می‌توان یک پردازنده فوق کم مصرف نامید که توان آن در محدوده ۱۰ تا ۲۰ وات در حرکت است.

M1-1.JPG

علی رغم توان مصرفی و حرارتی پایین، M1 عملکردی بسیار درخشان را به نام خود ثبت کرد. اگر چه در حال حاضر بسیاری از نرم افزارها با این تراشه سازگار نیستند، اما به نظر می‌رسد که در آینده نزدیک، M1 می‌تواند بهتر از سری U از شرکت‌های AMD و Intel ظاهر شود. و اما در آخرین اخبار شاهد استفاده از M1 برای ماینینگ بوده‌ایم. یک مهندس نرم افزار به نام Yifan Gu با کمی تغییرات و نصب چند برنامه گوناگون، موفق به ماین Ethereum با تراشه اپل M1 شده است.

وی که یکی از مک بوک های مبتنی بر M1 را خریداری کرده است، اعلام کرده است که از روی کنجکاوی به دنبال راهی برای این هدف بوده است. در نهایت این مهندس نرم افزار راه حل خود برای ماین M1 را در اینترنت منتشر کرده و در اختیار دیگران نیز قرار داده است. این برای اولین بار نیست که تراشه M1 برای این هدف عجیب انتخاب می‌شود؛ در دسامبر سال ۲۰۲۰ و تنها یک ماه بعد از رونمایی از مک بوک های مبتنی بر M1، توسعه دهندگان XMRig موفق به استخراج رمزارز Monero با این تراشه شده بودند.

M1-2.png

نتایج به دست آمده حاکی از آن هستند که تراشه گرافیکی مجتمع در M1 در هر دو رمزارز به یک اندازه عمل کرده و سرعت آن به ۲MH/s می‌رسد. بدین ترتیب سود روزانه آن در ماینینگ به روزی ۰٫۱۴ دلار می‌رسد که رقمی ناچیز در برابر پردازنده‌های گرافیکی قدرتمند است. برای درک بهتر از توان استخراج M1 می‌توانید به جداول درون متن مراجعه کرده و توان کارت‌های گرافیک گوناگون را در این زمینه مشاهده کنید.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 134 views بار دسته بندی : دسته‌بندی نشده تاريخ : 29 مارس 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها