دریچه تکنولوژی مروری بر مهم‌ترین تحولات در دنیای فیلمبرداری با دوربین گوشی های موبایل - ژوانا

هفته گذشته در مطلبی با عنوان مروری بر مهم‌ترین تحولات در دنیای عکاسی با دوربین موبایل به معرفی دستگاه‌هایی پرداختیم که در زمان ورودشان به بازار این تحولات را رقم زده‌اند. این بار قدم به قلمرو تصاویر متحرک می‌گذاریم و مهم‌ترین تغییرات در حوزه فیلم‌برداری با موبایل را مرور می‌کنیم.

نوکیا در سال ۲۰۰۶ گوشی N93 را به عنوان اولین تلفن‌همراه دارای قابلیت فیلم‌برداری با کیفیت DVD به بازار معرفی کرد. کیفیت DVD به معنی ثبت تصاویر با ابعاد ۶۴۰×۴۸۰ پیکسل و با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه است. البته آن روزها گوشی‌های ۴۸۰p دیگری نیز در بازار موجود بود اما هیچ‌کدام از آن‌ها نمی‌توانستند با سرعتی بیش از ۱۵ فریم بر ثانیه فیلم‌برداری کنند.

gsmarena_001.jpg

سپس سامسونگ OmniaHD همان گونه که از نامش پیداست، توانست رکورد اولین ویدئو‌های با رزولوشن HD 720p در موبایل را به اسم خود ثبت کند. این دستگاه از سرعت فیلم‌برداری ۲۴ فریم بر ثانیه پشتیبانی می‌کرد که برای سال ۲۰۰۹ عدد بسیار خوبی به حساب می‌آید.

0omniahd.jpg

فقط یک سال بعد از سامسونگ، ال جی با معرفی گوشی Optimus 2X به اولین تولیدکننده‌ای تبدیل شد که به کیفیت فیلم‌برداری ۱۰۸۰p رسیده است. Optimus 2X مانند OmniaHD از پردازنده قدرتمند Tegra 2 استفاده می‌کرد و به لطف آن می‌توانست تصاویری به سرعت ۲۴ فریم بر ثانیه ثبت کند.

lg-optimus-2x-2.jpg

 بعد از چندسال وقفه، سامسونگ موفق شد با عرضه Galaxy Note 3 بار دیگر خود را به عنوان پیشتاز این رقابت معرفی کند. Note 3 قادر بود به لطف چیپست اسنپدراگون ۸۰۰، فیلم‌هایی با کیفیت ۲۱۶۰p یا همان ۴K و سرعت حیرت انگیز ۳۰ فریم بر ثانیه ضبط کند.

0note3.jpg

۴K برای مدتی طولانی آخرین رزولوشن قابل دستیابی برای دوربین‌های همراه به حساب می‌آمد تا این که شرکت ZTE با ساخت گوشی nubia Red Magic 3، قابلیت ۸K را برای اولین بار به دنیای اسمارت‌ فون‌ها معرفی کرد. هرچند با نرخ فریم پایین ۱۵fps، سرعت فیلم‌برداری این گوشی چندان به مذاق کارشناسان و کاربران خوش نمی‌آمد.

0gsmarena_015.jpg

 در سال ۲۰۲۰ و در نتیجه‌‌ی ظهور اولین گوشی‌های مجهز به پردازنده اسنپدراگون ۸۶۵، سازندگان گوشی‌هوشمند به نرخ فریم ۳۰fps برای رزولوشن ۸K دسترسی پیدا کردند. از شیائومی Mi 10 و Mi 10 Pro به عنوان اولین گوشی‌های عرضه شده با این ویژگی‌ها یاد می‌شود.

از سویی دیگر، Nokia Lumia 920 در سال ۲۰۱۲ به اولین موبایلی مبدل شد که قابلیت لرزش‌گیر اپتیکال (OIS) را در اختیار خریداران خود می‌گذاشت. اگر چه این خصوصیت به قدری که نوکیا ادعا می‌کرد خوب نبود و شرکت فنلاندی به دلیل دروغ‌گویی در مورد میزان کارکرد آن با مشکلات زیادی روبرو شد. 

نخستین دوربین سلفی با لرزش‌گیر اپتیکال نیز به HTC 10 تعلق دارد که برای کاربران امکان ضبط ویدئو‌‌هایی در حال راه رفتن و با رزولوشن ۱۰۸۰p را فراهم می‌آورد.

0lumia-920-colors.jpg

پیشرفت‌های فیلم‌برداری موبایلی تنها به افزایش رزولوشن ختم نمی‌شوند و توسعه‌دهندگان این حوزه موفق شده‌اند با دستیابی به نرخ فریم‌های حیرت‌انگیز، توانایی تصویربرداری اسلوموشن را برای گوشی‌های‌همراه به ارمغان بیاورند.

لقب اولین گوشی با امکان فیلم‌برداری اسلوموشن به LG KU990 Viewty می‌رسد که ویدِئوهایی با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه ثبت می‌کرد. Viewty به اندازه‌ای سریع بود که می‌توانستید با گرفتن فیلمی از یک بادکنک در حال ترکیدن و تماشای چندباره تصاویر کندشده‌ی آن، برای دقایق زیادی سرگرم شوید.

یک دهه بعد سونی گوشی Xperia Xzs را با دوربین Eye motiom و اضافه کردن یک لایه جدید دارای حافظه داخلی به حسگر دوربین برای ثبت فیلم‌های اسلوموشنی با نرخ فریم قابل تحسین ۹۶۰fps به دنیای گوشی‌‌های ‌هوشمند هدیه داد. با توجه به اینکه چیپست‌ها در آن زمان به اندازه کافی برای پردازش آنیِ این حجم از تصاویر قدرتمند نبودند، وجود این لایه‌ی دارای حافظه داخلی به گوشی کمک می‌کرد تا تصاویر اسلوموشن را ۵ برابرسریع‌تر از رقبایش پردازش کند. 

0gsmarena_001 (1).jpg

شما به ما بگویید؛ اولین گوشی موبایلی که با آن اقدام به ضبط ویدئو و فیلمبرداری کردید چه مدلی و در چه سالی بوده است؟

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 132 views بار دسته بندی : دسته‌بندی نشده تاريخ : 29 مارس 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها