دریچه تکنولوژی نخستین بنچمارک از کارت گرافیک ASUS DG1 قدرت آن را فاش کرد؛ حتی ضعیف تر از Radeon RX 550 - ژوانا

بالاخره امروز نخستین بنچمارک از کارت گرافیک ASUS DG1 یا Iris Xe شرکت اینتل در دسترس قرار گرفت تا بتوانیم قدرت آن را با دیگر محصولات موجود در بازار به مقایسه بگذاریم. ASUS DG1 تنها نسخه سفارشی از کارت گرافیک Iris Xe است که اینتل در اوایل سال جاری میلادی معرفی و عرضه کرد. جزییات بیشتر از این خبر را در زیر بخوانید.

نخستین بنچمارک از کارت گرافیک ASUS DG1 نشان می دهد که عملکرد آن با کارت گرافیک Radeon RX 550 که چهار سال پیش از سوی AMD معرفی و عرضه شد همخوانی دارد. این در حالی است که اینتل در مراحل تولید این کارت گرافیک خود از فناوری پیشرفته تری استفاده کرده است. کارت گرافیک DG1 با استفاده از فناوری ۱۰ نانومتری SuperFin که جدیدترین فناوری اینتل در این رده است تولید شده است. اما ساخت هسته گرافیکی کارت Radeon RX 550 با استفاده از فناوری ۱۴ نانومتری GlobalFoundries صورت گرفته است.

ASUS-Intel-Iris-Xe-DG1-768x679.jpg

همانطور که در بالا مشخص است در بنچمارک منتشر شده از این دو کارت گرافیک از محصولات تولید شده توسط ایسوس استفاده شده است. کارت گرافیک Asus DG1-4G از یک سیستم خنک کننده منفعل بهره می برد اما کارت Asus Radeon RX 550 4G به سیستم خنک کننده فعال و مبتنی بر یک فن مجهز است. کارت گرافیک Radeon RX 550 مصرفی در حدود ۵۰ وات دارد اما کارت DG1 به منظور فعالیت تنها به ۳۰ وات انرژی نیازمند است و به همین دلیل حتی می توان با استفاده از یک خنک کننده منفعل نیز آن را به کار گرفت.

در بررسی هردوی این کارت  گرافیک ها از سیستمی بهره گرفته شده که به پردازنده Core i3-10100F و مادربرد ASUS PRIME H410M مجهز است. در این بررسی که در تست  Vulkan از بنچمارک BaseMark صورت گرفته کارت گرافیک DG1 نمره ۱۷۲۸۹ را کسب کرده است. این در حالی است که نمره کسب شده توسط کارت Radeon RX 550، در حدود ۱۷۶۱۹ گزارش شده است. به این ترتیب می توان گفت که کارت Radeon RX 550 چیزی در حدود ۱٫۹ درصد از کارت DG1 سریع تر است.

AMD-Radeon-RX-550-vs-DG1.jpg

باید توجه داشت که کارت گرافیک Asus DG1-4G از نسخه ای ضعیف شده از هسته گرافیکی Iris Xe Max بهره می برد و هسته آن تنها دارای ۸۰ واحد اجرایی یا EU است. این در حالی است که در نسخه اصلی از این هسته امکان دسترسی به ۹۶ واحد اجرایی وجود دارد. کارت Asus DG1-4G همچنین دارای ۶۴۰ واحد سایه زنی، حداکثر سرعت کلاک ۱۵۰۰ مگاهرتز، حافظه LPDDR4X-4266 و همچنین رابط حافظه ۱۲۸ بیتی است.

در سمت مقابل کارت گرافیک Asus Radeon RX 550 4G، دارای ۵۱۲ واحد سایه زنی است و سرعت پایه و Boost آن نیز می تواند به ترتیب به ۱۱۰۰ و ۱۱۸۳ مگاهرتز برسد. این کارت دارای چهار گیگابایت حافظه GDDR5 با رابط ۱۲۸ بیتی است.

اینتل کارت گرافیک DG1 خود را تنها به عنوان یک محصول پایین رده معرفی و روانه بازار کرده است و نباید از آن انتظار عملکرد عالی را داشت. این کارت گرافیک همچنان برای انجام محاسبات ساده و کاربردهای نه چندان پیشرفته مناسب به نظر می رسد. اینتل این روزها بر روی کارت گرافیک جدیدی با عنوان DG2 کار می کند که از معماری جدیدی با عنوان Xe-HPG بهره می برد. این کارت گرافیک قرار است با هدف اجرای بازی ها و رقابت با محصولات انویدیا و AMD روانه بازار شود. اینتل اعلام کرده است که این کارت را در تاریخ دوم آگوست (۱۱ مرداد) معرفی می کند.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 132 views بار دسته بندی : دسته‌بندی نشده تاريخ : 4 آوریل 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها