دریچه تکنولوژی کدام گوشی‌های بازار ایران بیشتر به صورت مسافری وارد می‌شوند؟ - ژوانا

تا پیش از تصویب رویه فعالسازی حضوری گوشی‌های مسافری، بخش عمده‌ای از واردات گوشی به کشور از طریق مسافری انجام می‌شد. در این میان واردات برخی برندها با آماری باورنکردنی، چندین برابر واردات رسمی و تجاری بوده که در ادامه قصد داریم به آنها بپردازیم.

به صورت ساده و تعریف واردات گوشی مسافری به این صورت است که هر فرد می‌تواند به هنگام ورود به کشور از مسافرتی که به خارج از مرزها داشته، یک دستگاه گوشی را وارد کرده و در پنجره واحد گمرک به ثبت برساند. سپس با پرداخت هزینه رجیستری این گوشی در فضای ارتباطی کشور قابل استفاده خواهد بود و به اصطلاح فعال می‌شود.

همانطور که می‌دانید بسیاری از برندها در کشور ما نماینده فعال ندارند و یا نمایندگان آنها به صورت عرضه محصول کار می‌کنند و به نوعی فروشنده محصول هستند و نه مرکز رسمی عرضه و خدمات پس از فروش.

با توجه به این مقدمه اگر بخواهیم درصد میزان واردات برندها به صورت نسبت واردات مسافری به واردات کل را مقایسه کنیم به آمار جالبی می‌رسیم که می‌توان در مورد آن بحث نمود.

در همین رابطه بخوانید:

پرفروش‌ترین گوشی و محبوب ترین برند موبایل در ایران مشخص شد
– آیا واقعاً گوشی نوکیا در ایران پر فروش تر از هواوی است؟

تعداد ۷٫۹۴ درصد از گوشی‌های داخل بازار به رویه مسافری وارد کشور شده‌اند

پیش از هر آماری باید به شما دوستان بگوییم طبق اطلاعات رسمی سامانه همتا و گمرک، طی شش ماهه ابتدایی سال جاری ۷٫۹۴ درصد گوشی‌های عرضه شده در بازار کشور به صورت مسافری وارد بازار شده‌اند که تعداد آنها به رقمی نزدیک به ۵۲۳ هزار دستگاه می‌رسد.

mosaferi-1-small.jpg

طبق آمار ارائه شده در نمودار فوق طی شش ماهه ابتدای سال ۱۳۹۹ تعداد ۵۲۲٫۲۳۰ دستگاه گوشی از شش برند محبوب بازار کشور به صورت مسافری وارد کشور شده که بیشترین سهم از حیث تعداد به برندهای شیائومی و اپل اختصاص داشته و سامسونگ در جایگاه سوم قرار دارد.

mosaferi-2-small.jpg

در آمار دیگری که می‌تواند به خوبی وضعیت نسبت واردات به طرق مختلف را نشان دهد مشخص است که اگر سهم واردات رسمی و تجاری را نیز در کنار موارد فوق قرار دهیم به نمودار فوق می‌رسیم که به خوبی نسبت واردات به هر دو روش برای شش برند محبوب بازار کشور را نشان می‌دهد.

در این آمار به خوبی مشخص است که عمده واردات برندهایی مانند سامسونگ، شیائومی، هواوی، نوکیا و آنر به روش تجاری است ولی برای شرکت اپل سهم واردات مسافری به نحو قابل توجهی بیشتر است.

۷۶٫۳ درصد گوشی‌های اپل و ۱۵٫۱۴ درصد گوشی‌های شیائومی به صورت مسافری وارد کشور می‌شوند

با کنار هم قرار دادن این آمار می‌توان گفت ۷۶٫۳ درصد از محصولات اپل به صورت مسافری وارد می‌شوند و پس از آن محصولات شیائومی با نسبت ۱۵٫۱۴ درصد و سامسونگ با ۳٫۱۴ درصد در رتبه‌های بعدی برندها از حیث نسبت تعداد واردات گوشی مسافری به رویه تجاری هستند.

نکته دیگر این است که عمده محصولات اپل گوشی‌های با قیمت بالای ۴۰۰ دلار هستند و با میانگین قیمتی ۲۵ میلیون تومان (قیمت روز) در بازار کشور به فروش می‌روند. با این حساب گمرک و حامیت کمترین سود از واردات این گوشی‌ها را می‌برد که علت اصلی آن عدم پذیرش نمایندگی این برند در کشور از سوی شرکت مادر است.

جالب است بدانید از حیث ارزش واردات، برند اپل نزدیک به ۱۹ درصد از کل ارزش واردات گوشی هوشمند به کشور را در اختیار دارد و این بدان معناست که این برند که عملاً نمی‌تواند در ایران نماینده رسمی داشته باشد نزدیک به یک پنجم کل ارزش بازار موبایل ایران را به خود اختصاص داده است. در این زمینه سامسونگ با ۵۰ درصد کل ارزش بازار، بیشترین سهم از ارزش واردات گوشی کشور را در اختیار داشته ولی تنها ۳٫۱ درصد از محصولاتش به صورت مسافری وارد بازار کشور شده‌اند.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 177 views بار دسته بندی : دسته‌بندی نشده تاريخ : 12 مارس 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها